Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Κορκοτό

 Κορκοτό
 Κορκοτό

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τ' αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα , το αλεύρι και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα. Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος. Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 18O C για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.



μερίδες 20

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά



ΠΗΓΗ http://www.argiro.gr/

ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΑΛΤΣΑ

ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΑΛΤΣΑ





  













1 Ευκολη και γρηγορη λυση!!! Πλενω τις ντοματες λιγο τις καθαριζω απο την φλουδα ,τις κανω πολτο με το μουλτι βαζω οση ποσοτητα μου χρειαζετε για καθε μαγειρεμα σε σακουλακια πολυμπαγκ τα δενω σε κομπο και τα βαζω στον καταψυκτη!!!!Μετα για καθε μαγειρεμα το βαζω το σακουλακι για τρια λεπτα στο μικροκυματων και ειναι ετοιμο για το φαγητο μας!!!! Καλη επιτυχια!!


2 στο μουλτι πολτοπιιοση , βρασιμο σε κατσαρολα και μετα στα βαζα. Α ναι ,και γυρισμα αναποδα μεχρι να κρυοσουν. Καλο χειμωνα


3 προσθετω κρεμυδι ,σκορδο και πιπερια .ειναι υπεροχη ..

ΥΒΡΙΣΤΟΝ

ΥΒΡΙΣΤΟΝ 500 γρ. 
ΥΒΡΙΣΤΟΝ 500 γρ.

Νόστιμα υπέροχα  ξεχωριστά ζυμαρικά χάρη στα αγνά υλικά αλλά και τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές μας συνταγές. Αλεύρι και σιμιγδάλι μας δίνουν  απαλά φύλλα  ανοιγμένα στο χέρι, ένα πέρασμα από το σάτσι και οι «Καλοαγρίτισσες»  αφού τα κόψουν στο χέρι όπως και τις χυλοπίτες τα ψήνουν στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Ένα γρήγορο νόστιμο υγιεινό πιάτο στην κουζίνα σας.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Υβριστά ή Εβριστά
 Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε τα υβριστά σε ένα βαθύ σκεύος. Ρίχνουμε βρασμένο και αλατισμένο νερό πάνω στα υβριστά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε  λιωμένο αγνό βούτυρο ή λάδι.Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Συστατικά: Aλεύρι ,αλάτι.
Βάρος καθαρό: 500 γρ.